Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 30€ εντός Αττικής

Δώρα χειροποίητα για το baby shower party

Τι πρέπει να γνωρίζετε για ένα baby shower party

Ίσως περιμένετε με ανυπομονησία την έλευση του νέου σας μωρού. Ίσως είναι κάποιο άτομο στο στενό σας περιβάλλον που γνωρίζετε ότι θα αποκτήσει ένα παιδί. Ίσως σας έχουν αναθέσει να διοργανώσετε εσείς ένα baby shower party για έναν φίλο ή κάποιο μέλος της οικογένειας σας και νιώθετε ότι βρίσκεστε λίγο έξω από τα νερά σας. Μην ανησυχείτε όμως. 

Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε κάθε πιθανή ερώτηση σχετικά με την οργάνωση και το σχεδιασμό ενός baby shower party, ώστε να δημιουργήσετε μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία για όλους τους παρευρισκόμενους. Προτού όμως αναλύσουμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν επιτυχημένο ένα baby shower party, πάμε να ανακαλύψουμε τι είναι ακριβώς και γιατί η συγκεκριμένη εκδήλωση αποκτά ολοένα και περισσότερο δημοφιλία στη χώρα μας:

Τι είναι το Baby Shower;

Το baby shower είναι μια εκδήλωση και συγκεκριμένα ένα πάρτυ, για τον εορτασμό της επικείμενης γέννησης ενός νέου μωρού. Η μέλλουσα μαμά και το μωρό αποτελούν το επίκεντρο αυτών των πάρτυ. Ο σκοπός του baby shower είναι να προσφέρει πέραν της συναισθηματικής υποστήριξης στη μέλλουσα μητέρα, να προσφέρει και υλική υποστήριξη με αντικείμενα που χρειάζονται για την πρακτική φροντίδα ενός μωρού. Άλλωστε, ο ερχομός ενός μωρού απαιτεί πολλά αντικείμενα και αγαθά φροντίδας του, τα οποία σίγουρα κοστίζουν και επιβαρύνουν έναν οικογενειακό προυπολογισμό. Σαν εκδήλωση το baby shower μπορεί να εμπλουτιστεί με δεκάδες άλλες επιπρόσθετες δραστηριότητες, κάτι που φυσικά θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις ίδιες τις επιθυμίες της νέας ή της μέλλουσας μαμάς.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για ένα baby shower party

Πως μπορώ να διοργανώσω ένα επιτυχημένο baby shower party;

Συνήθως η διοργάνωση ενός baby shower party αναλαμβάνεται από έναν φίλο ή συγγενή της μητέρας του παιδιού. Το άτομο που αναλαμβάνει την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης λοιπόν, αποτελεί ένα άτομο του στενού οικογενειακού ή φιλικού κύκλου του ζευγαριού, καθότι αναλαμβάνει όλες εκείνες τις σημαντικές ενέργειες για την ομαλή διεξαγωγή αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης για τη νέα μητέρα και το μωρό της.

Η λίστα των καλεσμένων

Ο σχεδιασμός ενός baby shower party ξεκινά με τη δημιουργία της λίστας των καλεσμένων. Οι εκδηλώσεις των baby shower, έχουν ένα οικείο και ζεστό κλίμα για όλους τους φίλους και τους συγγενείς της μέλλουσας μητέρας. Ιδανικά θα πρέπει να συμβουλευτείτε τη μέλλουσα μητέρα για τα ποια άτομα επιθυμεί να βρίσκονται στη λίστα των καλεσμένων της. Ενώ τα baby shower στο παρελθόν αποτελούσαν αποκλειστικά γυναικείες υποθέσεις, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή που περιλαμβάνουν τόσο άνδρες όσο και γυναίκες καλεσμένους. Επίσης, μερικές φορές μια οικογένεια μπορεί να διοργανώσει παραπάνω από ένα baby shower. Αυτό συμβαίνει επειδή η διοργάνωση ενός μεγάλου πάρτυ αποτελεί μεγαλύτερη ευθύνη, γι’ αυτό λοιπόν αρκετές οικογένειες στρέφονται στη διαίρεση των ατόμων σε διαφορετικές και μικρότερες ομάδες ατόμων.

Προσκλήσεις ατόμων

Στείλτε προσκλήσεις τέσσερις έως έξι εβδομάδες νωρίτερα από την διεξαγωγή του baby shower. Αυτό το διάστημα θα δώσει στους καλεσμένους σας τον κατάλληλο χρόνο για να ψωνίσουν τα δώρα και σε εσάς την ευκαιρία να σχεδιάσετε με μεγαλύτερη άνεση το πάρτυ του baby shower. Μπορείτε να στείλετε τις προσκλήσεις σας μέσω email ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά πάντοτε να προτιμάτε μια έντυπη πρόσκληση έναντι των ψηφιακών, διότι η φυσική μορφή της πρόσκλησης μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πολύ όμορφο αναμνηστικό για όλους σας τους καλεσμένους.

Εάν η οικογένεια δεν επιθυμεί οι καλεσμένοι τους να φέρουν δώρα, όπως μπορεί να συμβαίνει σε ένα baby shower για το δεύτερο ή το τρίτο μωρό της οικογένειας, ή ακόμα και στην περίπτωση πολλαπλών baby shower, φροντίστε να σημειωθεί στην πρόσκλησή σας. Οι στενοί φίλοι και συγγενείς θα έχουν άλλες ευκαιρίες να σας προσφέρουν δώρα. Ωστόσο, στην αντίθετη περίπτωση, ένα αίτημα για δώρα από τους καλεσμένους σας δεν θα πρέπει ποτέ να συμπεριληφθεί στις προσκλήσεις σας.

Μπομπονιέρες

Οι μπομπονιέρες των baby shower είναι μικρά δώρα που δίνονται στους καλεσμένους σας. Το να προσφέρετε αυτό το συμβολικό δώρο είναι μια καλή ιδέα αν είναι εντός του προϋπολογισμού σας, και ειδικά αν οι καλεσμένοι σας προσφέρουν δώρα που θα βοηθήσουν στη φροντίδα του μωρού. Αποτελεί πραγματικά έναν ξεχωριστό τρόπο για να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας. Οι μπομπονιέρες είναι συχνά μικρά και αναμνηστικά δώρα. Μερικές φορές μπορεί να είναι απλώς λίγα γλυκίσματα συγκεντρωμένα σε μια φανταχτερή μικρή τσαντούλα. 

Δεδομένου ότι τα baby shower χαρακτηρίζονται ως μια “γυναικεία υπόθεση”, τα lip balms, τα κεριά και τα προϊόντα μπάνιου είναι επίσης κοινά δώρα αυτών των μικρών μπομπονιέρων. Ακόμη και ένα μικρό λούτρινο ζωάκι θα ήταν ένα προσεγμένο αναμνηστικό δώρο για τους καλεσμένους σας. Φυσικά σε μια τέτοια κίνηση, δεν παίζει μεγάλο ρόλο ο προϋπολογισμός που θα χρησιμοποιήσετε, αλλά αντιθέτως το πραγματικό ενδιαφέρον που θα δείξετε στους φίλους και τους συγγενείς σας με τη συγκεκριμένη κίνηση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για ένα baby shower party

Παιχνίδια και δραστηριότητες

Είναι πολύ πιθανόν οι παρευρισκόμενοι σε ένα baby shower party να μην γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους, γι’ αυτό είναι μια καλή ευκαιρία το party που θα οργανώσετε να περιέχει παιχνίδια και διάφορες δραστηριότητες ώστε να δώσετε την ευκαιρία στα άτομα να γνωριστούν με έναν φυσικό και διασκεδαστικό τρόπο. Μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο για ιδέες δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, με σκοπό να τις εφαρμόσετε και στο δικό σας πάρτυ. Επιλέξτε λοιπόν εκείνες τις δραστηριότητες που ταιριάζουν περισσότερο με την προσωπικότητα και τις επιθυμίες της μέλλουσας μαμάς.

Φαγητό και ποτό

Το φαγητό που θα σερβιριστεί σε ένα baby shower party θα πρέπει να είναι κάτι ελαφρύ για κατανάλωση, όπως είναι τα διάφορα σνακ και τα ορεκτικά που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιστάσεις. Στραφείτε λοιπόν σε φαγητά που με εύκολη παρασκευή, όπως είναι τα σάντουιτς, οι ποικιλίες τυριών και λαχανικών, κ.α. Για τα γλυκά, μπορείτε να επιλέξετε τα πεντανόστιμα cupcakes ή τα τραγανιστά μπισκότα. 

Φυσικά θα πρέπει να λάβετε υπόψη τους διατροφικούς περιορισμούς και της μητέρας αλλά και των καλεσμένων σας. Οι εγκυμονούσες δεν πρέπει να τρώνε μη παστεριωμένα τυριά, για παράδειγμα, και ορισμένοι επισκέπτες μπορεί να παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη ή στη γλουτένη ή να είναι χορτοφάγοι ή vegan. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι υπάρχουν αποδεκτά σνακ για όλους τους επισκέπτες σας, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός αποκλεισμός και διάκριση. Στο θέμα των ποτών και των αφεψημάτων, το τσάι και ο καφές είναι δύο βασικές επιλογές, όπως και οι χυμοί φρούτων και τα παντς. Δεδομένου ότι η μέλλουσα μητέρα είναι πιθανό να απέχει από την κατανάλωση αλκοόλ, είναι καλύτερο να μην υπάρχουν στο χώρο του πάρτυ.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για ένα baby shower party

Τα δώρα του baby shower party

Στο πρόσφατο παρελθόν, ήταν φυσιολογικό για τη μέλλουσα μητέρα να ανοίγει τα δώρα της κατά τη διάρκεια του baby shower, αλλά αυτό σήμερα έχει αλλάξει. Ειδικά με τα μεγάλα πάρτι, μερικές φορές θα έπαιρνε πολύ ώρα και θα ήταν πολύ βαρετό για τους καλεσμένους να καθίσουν και να δουν τη μαμά να ανοίγει όλα τα δώρα της, ένα προς ένα. Εάν η μέλλουσα μητέρα δεν νιώθει άνετα να ανοίξει όλα αυτά τα δώρα μπροστά στους καλεσμένους, τότε σίγουρα θα πρέπει να το αποφύγετε. Είναι καλύτερο να έχετε ένα τραπέζι ή κάποιον άλλο χώρο που έχει οριστεί για τους επισκέπτες να αφήνουν τα δώρα και τα πακέτα τους για τη μέλλουσα μαμά, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να λαμβάνει η ίδια τα δώρα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για ένα baby shower party

Baby shower party μετά τη γέννηση του μωρού

Το να διοργανώσετε ένα baby shower party μετά τη γέννηση του μωρού αποτελεί και αυτό ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Βέβαια, συνηθίζεται η διοργάνωση του baby shower πριν τη γέννηση του μωρού, ώστε να διασφαλιστεί η απόκτηση κάποιον σημαντικών αγαθών για την υποδοχή και τη φροντίδα του νεογέννητου βρέφους. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για το σύγχρονο baby shower μετά τον τοκετό. Εάν η μαμά έχει μια ιδιαίτερα δύσκολη εγκυμοσύνη, μπορεί να μην θέλει να κάνει baby shower πριν από τη γέννα σε περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε που δεν θα της επιτρέψει να απολαύσει αυτή τη γιορτή.

Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να συνειδητοποιήσετε και οι ίδιοι για τη μέλλουσα μαμά, αν έχετε αναλάβει την οργάνωση του πάρτυ. Ορισμένες οικογένειες διατηρούν τα πράγματα διακριτικά, επομένως είναι καλύτερο να σεβαστείτε την όποια επιθυμία της μέλλουσας μητέρας. Τα baby shower μετά τον τοκετό είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσει ο κόσμος το νέο μέλος της οικογένειας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνετε ένα baby shower μετά τη γέννα, και είναι εξίσου διασκεδαστικοί με το να το οργανώσετε πριν από αυτήν.

Μοιράσου το!

koutsouni.gr logo with panda Καλάθι

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.