Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 30€ εντός Αττικής

Χονδρική Πώληση Βρεφικών και Παιδικών Ειδών: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Σε έναν κόσμο όπου τα πάντα ψηφιοποιούνται για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, είναι λογικό ο τρόπος που οι επιχειρήσεις αλληλεπιδρούν και εμπορεύονται μεταξύ τους, να έχει αλλάξει σημαντικά. Μέσα σε όλες αυτές τις αλλαγές, βρίσκεται και η χονδρική πώληση, που φυσικά δε μένει ανεπηρέαστη. 

Ένας επιχειρηματίας που ασχολείται ή επιθυμεί να ασχοληθεί με τη χονδρική πώληση βρεφικών και παιδικών ειδών, θα πρέπει να έχει καθαρή γνώση της αγοράς αλλά και της λειτουργίας αυτού του επιχειρηματικού πλάνου. Γιατί όλες αυτές οι ραγδαίες εξελίξεις στη βιομηχανία, σημαίνουν ένα και μόνο πράγμα: την ευκαιρία για ανάπτυξη και κερδοφορία.

Πριν όμως κάποιος αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο, θα πρέπει να εξετάσει εάν αυτή η προσέγγιση είναι η κατάλληλη για την επιχείρησή του. Πριν κάνετε λοιπόν το επόμενο βήμα, θα πρέπει να αποκτήσετε μια πλήρη εικόνα για τις βέλτιστες πρακτικές της χονδρικής πώλησης, αλλά και τις πιθανές απειλές και παγίδες που θα πρέπει να αποφύγετε, ώστε να αποφασίσετε τελικά εάν αυτή είναι η σωστή κατεύθυνση για τη δική σας επιχείρηση.

Πάμε να ανακαλύψουμε μαζί όλα εκείνα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος σχετικά με τη χονδρική πώληση βρεφικών και παιδικών ειδών:

Χονδρική Πώληση Βρεφικών και Παιδικών Ειδών: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι η χονδρική πώληση

Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, θα πρέπει να θέσουμε ένα άλλο βασικό ερώτημα: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ χονδρικής και λιανικής πώλησης;

Το λιανικό εμπόριο (retail) είναι το πιο διαδεδομένο επιχειρηματικό μοντέλο ηλεκτρονικού εμπορίου (eCommerce). Ως έμπορος λιανικής, παράγετε ή αποκτάτε προϊόντα και τα πουλάτε κατευθείαν στους καταναλωτές, σε μια τιμή που σας επιτρέπει να συνεχίσετε τη λειτουργία σας και να βγάλετε κέρδος.

Όταν όμως ασχολείστε με το χονδρικό εμπόριο (wholesaling), η επιχείρησή σας λαμβάνει εκπτωτικές τιμές για να αποκτήσει μια μεγάλη ποσότητα συγκεκριμένων προϊόντων (π.χ. Παπούτσια χονδρική) αγοράζοντας απευθείας από τον κατασκευαστή ή τον εισαγωγέα. Μπορείτε λοιπόν να εστιάσετε τις προσπάθειές σας σε ένα συγκεκριμένο προιόν ή σε μια ολόκληρη σειρά σχετικών προϊόντων. Ως χονδρέμπορος, αποθηκεύετε τα προϊόντα ενώ εργάζεστε για να τα πουλήσετε σε λιανοπωλητές, οι οποίοι στη συνέχεια εμπορεύονται και πωλούν αυτά τα προϊόντα στους δικούς τους μεμονωμένους αγοραστές.

Όλα αυτά σας ακούγονται απλά, γιατί μιλάμε για ένα σχετικά απλό επιχειρηματικό μοντέλο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθειά σας και κάποια άλλα που θα πρέπει να αποφύγετε.

Πως λειτουργεί η χονδρική πώληση

Το χονδρεμπόριο μοιάζει πολύ με ένα τυπικό μοντέλο πωλήσεων, με ορισμένες βασικές διαφορές. Αρχικά, αντί για μια αμφίδρομη διαδικασία πώλησης, όπου τα προϊόντα μετακινούνται από πωλητή σε αγοραστή, η χονδρική φέρνει κι ένα τρίτο μέρος στην εξίσωση – τον χονδρέμπορο – που ενεργεί τόσο ως πελάτης όσο και ως πωλητής. Ο χονδρέμπορος βρίσκει πρώτα έναν πωλητή ή έναν προμηθευτή χονδρικής, αγοράζει σε μεγάλες ποσότητες και μετά ο ίδιος στρέφεται και μεταπωλεί αυτά τα είδη χονδρικής σε πωλητές λιανικής.

Πάμε να δούμε αυτή τη διαδικασία, μέσα από βήματα:

  1. Ο χονδρέμπορος επικοινωνεί με έναν προμηθευτή χονδρικής.
  2. Ο χονδρέμπορος και ο προμηθευτής χονδρικής συμφωνούν σε μια μειωμένη τιμή για το εμπόρευμα.
  3. Ο προμηθευτής χονδρικής αποστέλλει τα εμπορεύματα στον χονδρέμπορο.
  4. Ο χονδρέμπορος αποθηκεύει τα εμπορεύματα, ενώ εργάζεται για να προσελκύσει αγοραστές λιανικής.
  5. Οι λιανικοί αγοραστές συμφωνούν να αγοράσουν τα εμπορεύματα από τον χονδρέμπορο σε προσαρμοσμένη τιμή που εξασφαλίζει κέρδος για τον χονδρέμπορο.
  6. Ο χονδρέμπορος στέλνει τα προϊόντα στον λιανοπωλητή και εισπράττει την πληρωμή. Αυτή η ενέργεια συνήθως τερματίζει τη συναλλαγή χονδρικής.
  7. Αφού λάβει την αποστολή των εμπορευμάτων από τον χονδρέμπορο, ο λιανοπωλητής εμπορεύεται τα προϊόντα στους τελικούς χρήστες. Ο χονδρέμπορος μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει εάν υπάρχουν προβλήματα με τις αποστολές ή εάν τα αντικείμενα πρέπει να επιστραφούν — ή εάν ο έμπορος λιανικής θέλει να παραγγείλει περισσότερα εμπορεύματα. 

Τα τρία είδη χονδρεμπόρων

Τώρα που έχετε μια βασική κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της χονδρικής πώλησης, ήρθε η ώρα να αναλύσουμε αυτό το επιχειρησιακό μοντέλο ακόμη περισσότερο. Υπάρχουν τρεις τύποι χονδρεμπόρων, με τον κάθε τύπο να ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση. Πάμε να ανακαλύψουμε ποιος τύπος χονδρικής πώλησης βρεφικών και παιδικών ειδών ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας.

Χονδρέμπορες

Όπως αναλύσαμε και πιο πάνω, όταν είστε χονδρέμπορος, ενεργείτε ως «μεσάζων» μεταξύ του κατασκευαστή ενός προϊόντος και των πωλητών λιανικής που προσφέρουν το προϊόν προς πώληση στους πελάτες. Αγοράζετε τα προϊόντα απευθείας από τον κατασκευαστή με έκπτωση (βάσει του όγκου της παραγγελίας σας) και στη συνέχεια μεταπωλείτε τα προϊόντα σε πωλητές λιανικής σε τιμή επί του κόστους ή υψηλότερη τιμή. Συνήθως, αυτοί οι πωλητές λιανικής θα προσθέσουν ένα ποσοστό στην τιμή τους, έτσι ώστε όλοι να βγάζουν κέρδος.

Αυτό είναι ένα καλό επιχειρηματικό μοντέλο για όσους έχουν διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης προϊόντων και κεφάλαιο κίνησης για να πληρώσουν το μειωμένο επιτόκιο στον κατασκευαστή ενώ αναμένουν την πληρωμή από τους πωλητές λιανικής. Το κέρδος σας έγκειται στη διαφορά μεταξύ του ποσού που πληρώνετε για τα εμπορεύματα και του ποσού που χρεώνετε στους λιανοπωλητές στους οποίους πουλάτε. Παρόλο που μπορείτε να συγκεντρώσετε αρκετά κέρδη, αυτός ο τύπος χονδρικής δεν είναι κατάλληλος για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που εργάζονται με περιορισμένο προϋπολογισμό ή που θέλουν να αποκομίσουν γρήγορα κέρδη.

Πράκτορες/Μεσίτες

Υπάρχει τρόπος να λειτουργήσει η χονδρική πώληση χωρίς τον οικονομικό κίνδυνο να κρατήσετε τα εμπορεύματα και να τα πληρώσετε πριν τη μεταπώληση; Υπάρχει, αν ενεργείτε ως πράκτορας/μεσίτης. Σε αυτήν την περίπτωση, εξακολουθείτε να εργάζεστε ως «μεσάζων» μεταξύ του κατασκευαστή και του πωλητή λιανικής, αλλά δεν χειρίζεστε απαραίτητα τα προϊόντα ούτε λαμβάνετε κάποιου είδους πληρωμή. Συνήθως, σε έναν πράκτορα ή έναν μεσίτη καταβάλλεται προμήθεια ή αμοιβή.

Στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου, μπορείτε ακόμα να ενεργείτε ως ενδιάμεσος μεταξύ πωλητών και αγοραστών, χωρίς να έχετε στην κατοχή σας κανένα προϊόν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε έξοδα αποστολής ή αποθήκευσης. Αυτός ο τύπος επιχείρησης θα ήταν μια καλή επιλογή για έναν επιχειρηματία που έχει εκτεταμένες επαφές και βαθιά γνώση ενός ειδικού κλάδου.

Αν αυτό σας ακούγεται ενδιαφέρον, επιλέξτε την κατεύθυνσή σας και ξεκινήστε να αναζητάτε προϊόντα και παραγωγούς που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη βοήθειά σας για να συνδεθείτε με τους αγοραστές.

Κατασκευαστές

Υπάρχει ένας τρίτος τύπος δραστηριότητας χονδρικής στο ηλεκτρονικό εμπόριο και είναι ένα μοντέλο που σας αφαιρεί από μεσάζοντα στη διαδικασία πωλήσεων. Εάν είστε κατασκευαστής ο ίδιος, μπορείτε να προσφέρετε μεγάλες ποσότητες των προϊόντων σας σε μειωμένη τιμή σε άλλους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να παραγγείλουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων και να λάβουν τιμές χονδρικής.

Γιατί θα θέλατε να συνεργαστείτε με χονδρεμπόρους για τη διανομή των προϊόντων σας; Λέξεις όπως προώθηση, αποστολή, τιμολόγηση, εξυπηρέτηση πελατών, διεκπεραίωση επιστροφών — όλες αυτές είναι δραστηριότητες που μπορεί να σας πάρουν πολύ χρόνο. Όταν εργάζεστε με έναν πελάτη χονδρικής, εξαλείφετε το μεγαλύτερο μέρος αυτών των διαδικασιών και το παραχωρείτε σ’εκείνον, με αντάλλαγμα ένα ελαφρώς χαμηλότερο μερίδιο των κερδών. Για πολλούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή συμφωνία, ειδικά επειδή θα είστε σε θέση να πουλάτε σε μεγαλύτερες ποσότητες την ίδια στιγμή.

Χονδρική Πώληση Βρεφικών και Παιδικών Ειδών: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι το Dropshipping

Το Dropshipping είναι ένας τύπος μεθόδου λιανικής για ηλεκτρονικά καταστήματα, όπου αντί για αποθήκευση αποθέματος, οι έμποροι αγοράζουν προϊόντα από τρίτους προμηθευτές καθώς οι πελάτες κάνουν τις παραγγελίες. Στη συνέχεια, τα προϊόντα αποστέλλονται απευθείας στον καταναλωτή. Με αυτόν τον τρόπο, ο πωλητής δεν χρειάζεται να χειριστεί απευθείας το προϊόν. Σας ακούγεται οικείο?

Για τον υπεύθυνο του καταστήματος λιανικής, όσον αφορά την αποστολή και την εκπλήρωση παραγγελιών, αυτή είναι μια διαδικασία που δεν χρειάζεται να εμπλακεί. Ο έμπορος δεν χρειάζεται να αποθηκεύει προϊόντα, να παραγγείλει απόθεμα σε μεγάλες ποσότητες ή να εκπληρώσει φυσικά τις παραγγελίες με οποιονδήποτε τρόπο. Αντίθετα, ο τρίτος προμηθευτής θα αποστέλλει προϊόντα για λογαριασμό του.

Το Dropshipping είναι εξαιρετική λύση για τους επιχειρηματίες, επειδή η λειτουργία ενός καταστήματος δεν απαιτεί τόσο κεφάλαιο όσο το παραδοσιακό μοντέλο λιανικής. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε ένα φυσικό κατάστημα, με όλα τα έξοδα που συμπεριλαμβάνονται. Αντίθετα, ανοίγετε μια ηλεκτρονική “βιτρίνα” και αγοράζετε χονδρική από προμηθευτές που διαθέτουν ήδη τα προϊόντα και τον χώρο αποθήκευσης.

Χονδρική Πώληση Βρεφικών και Παιδικών Ειδών: Τι πρέπει να γνωρίζετε

“Πώς να βρω προμηθευτή για βρεφικά και παιδικά είδη”

Μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές προμηθευτών εκεί έξω, αλλά αυτό δε σημαίνει πως όλοι είναι ιδανικοί για τις ανάγκες σας. Θα πρέπει να θέσετε κάποια κριτήρια με τα οποία θα επιλέξετε τον προμηθευτή σας για βρεφικά είδη σε χονδρική. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Ποιότητα. Αρκετά websites προωθούν προϊόντα χαμηλής ποιότητας, οπότε επιβάλλεται να κάνετε την έρευνά σας προτού προμηθευτείτε χιλιάδες προϊόντα χαμηλής ποιότητας για τη δραστηριότητά σας, ειδικά αν τα προϊόντα που αναζητάτε είναι παιδικά γυαλιά ηλίου σε χονδρική τιμή.

Τιμή. Κάντε αναλυτική έρευνα για τις τιμές και θυμηθείτε: όλα είναι διαπραγματεύσιμα. Όσο περισσότερα αγοράζετε, τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η έκπτωση που δέχεστε.

Παράπονα. Αν κάτι πάει στραβά στις επιχειρηματικές σας ενέργειες, ποιος θα το διορθώσει; Η εξυπηρέτηση πελατών είναι βασικό μέρος του dropshipping, επομένως θα θέλετε να συνεργαστείτε μόνο με χονδρεμπόρους που έχουν καλή φήμη στην αγορά.

Μια άλλη σημαντική ανησυχία για τους εμπόρους είναι να βρουν χονδρεμπόρους που μπορούν να χειριστούν με αποτελεσματικότητα κάθε αναπάντεχη μεταστροφή. Η εξασφάλιση αυτής της προοπτικής είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η έρευνα δείχνει ότι το 71% των καταναλωτών αναμένει ότι τα προϊόντα του θα φτάσουν εντός τριών με πέντε ημερών.

Χρήσιμες συμβουλές για τη χονδρική πώληση βρεφικών και παιδικών ειδών

Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά βήματα για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση χονδρικής πώλησης, ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, σε σημαντική κλίμακα.

Δώστε βάση στην ποιότητα του προϊόντος

Όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε τη χονδρική σας επιχείρηση βρεφικών και παιδικών ρούχων, είναι σημαντικό να δίνετε βαρύτητα στην ποιότητα των προϊόντων σας. Η καλή ποιότητα μπορεί να οδηγήσει σε αυξανόμενες πωλήσεις, κάτι που είναι πάντα ωφέλιμο για την εταιρεία σας. Πάντα να ελέγχετε την κατάσταση των ρούχων που βάζετε προς πώληση και πιο συγκεκριμένα τις ραφές τους, για να εξασφαλίσετε την καλή κατάσταση και ποιότητά τους. Επιλέξτε προϊόντα κατασκευασμένα από ανθεκτικά και ποιοτικά υλικά, που θα κάνουν την πραγματική διαφορά στην τελική επιλογή των καταναλωτών, όπως τα παιδικά και βρεφικά σκουφάκια σε χονδρική που υπάρχουν διαθέσιμα στο Koutsouni.

Ελέγξτε τα υλικά κατασκευής

Όταν πρόκειται για χονδρική σε βρεφικά και παιδικά ρούχα, η ποιότητα του υλικού είναι ζωτικής σημασίας. Αυτά τα ρούχα θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ένα μαλακό, μακράς διαρκείας υλικό που θα είναι άνετα για το βρέφος.

Τα υφάσματα ρούχων για ενήλικες, όπως το ρεγιόν (συνθετικό ύφασμα), πρέπει πάντα να αποφεύγονται, καθώς μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Όταν προσπαθείτε να προσφέρετε online ρούχα χονδρικής για μπουτίκ για μωρά, αναζητήστε υφάσματα όπως το βαμβάκι, το φλις (fleece) και το μαλλί. Ένα παράδειγμα τέτοιων ποιοτικών προϊόντων είναι τα κασκόλ σε χονδρική του online καταστήματός μας.

Βαμβάκι: Το βαμβάκι είναι ένα από τα πιο κοινά υφάσματα που χρησιμοποιούνται σε βρεφικά ρούχα. Το βαμβάκι κάνει τα ρούχα να “αναπνέουν”, επιτρέποντας στα μωρά να παραμένουν δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά το χειμώνα.

Φλις: Το φλις είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή φυσικού υφάσματος, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Αυτό το υλικό είναι αρκετά μαλακό ώστε η μακροχρόνια χρήση να μην ερεθίζει το δέρμα του βρέφους, αλλά είναι αρκετά ζεστό ώστε το μωρό να μην κρυώνει σε ψυχρότερες θερμοκρασίες.

Μαλλί: Το μαλλί είναι μια πιο φυσική εναλλακτική επιλογή για νεογέννητα κατά τους κρύους μήνες, ιδιαίτερα για εκείνα με πιο ευαίσθητο δέρμα. Η λανολίνη στο μαλλί εμποδίζει τη δημιουργία κόμπων, διευκολύνει το πλύσιμο και το στέγνωμα και είναι απαλή με το δέρμα του μωρού. 

Ενημερωθείτε για την πολιτική επιστροφών

Όταν αναζητάτε προμηθευτές βρεφικών και παιδικών ενδυμάτων χονδρικής, να είστε βέβαιοι ότι η πολιτική επιστροφών τους, καθώς και οι τιμές και άλλες σημαντικές πληροφορίες, θα σας παρέχουν την ευελιξία που χρειάζεστε. Πολλοί ιστότοποι θα σας παρέχουν πολιτική επιστροφής διάρκειας τριάντα ημερών, καθώς και υψηλότερες εκπτώσεις για μεγαλύτερες παραγγελίες, ακόμη και κουπόνια για χρήση στην πρώτη σας αγορά.

Αναζητήστε τις καλύτερες προσφορές

Όταν δημιουργείτε μια επιχείρηση χονδρικής για παιδικά και βρεφικά, μπορεί να αναρωτιέστε ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε την καλύτερη προσφορά και να αυξήσετε γρήγορα το ποσό των κερδών σας. 

Η αναζήτηση εκείνων των προσφορών που όχι μόνο σας παρέχουν τα πιο οικονομικά αλλά και τα πιο ποιοτικά εμπορεύματα, είναι μονόδρομος για κάθε επιχείρηση που θέλει να πετύχει τους στόχους της. Αξιόπιστοι και έμπειροι προμηθευτές B2B, όπως η εταιρεία koutsouni.gr, μπορούν να σας εξασφαλίσουν άριστης ποιότητας εμπορεύματα, άμεση ανταπόκριση, αξιοπιστία υπηρεσιών αλλά και διαρκή εξυπηρέτηση, κάθε στιγμή. Εσείς είστε έτοιμοι να πάτε τη χονδρική πώληση της επιχείρησής σας στο επόμενο επίπεδο;

Δείτε τον κατάλογό μας

Μοιράσου το!

koutsouni.gr logo with panda Καλάθι

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.